9 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΣ:ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ

ΠΑΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΣ:ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΧΗΜΑΤΑ UFO ΤΩΝ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ.

Θα μοιάζουν περισσότερο με δίσκους που φέρουν-από ό, τι παγωμένα φεγγάρια, αλλά Pan και Atlas είναι δύο από τους πιο παράξενους δορυφόρους του Κρόνου.

Οι επιστήμονες έχουν εδώ και καιρό προβληματίζονται με το πώς η παράξενα σχήματα φεγγάρια, τα οποία είναι μόνο 20 μίλια απέναντι, ήρθε να είναι.

Οι ερευνητές με βάση την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος τώρα πιστεύουν ότι έχουν κάποιες απαντήσεις μετά από μελέτη πολλά χρόνια την αξία της κοσμικής εικόνας.

UFO;  Pan είναι πιο μύχιες φεγγάρι του Κρόνου, όπως φαίνεται σε αυτήν την εικόνα.  Είναι τροχιές εντός των Encke κενό στο πλανήτη Ένα δαχτυλίδι

UFO; Pan είναι πιο μύχιες το φεγγάρι του Κρόνου, όπως φαίνεται σε αυτήν την εικόνα. Είναι τροχιές εντός των Encke κενό στο πλανήτη Ένα δαχτυλίδι

Συνειδητοποίησαν ότι το 14 μικρών φεγγάρια του Κρόνου είχε μια πολύ χαμηλή πυκνότητα - περίπου το μισό του πάγου νερού - και σχήματα που πρότεινε είχαν αναπτυχθεί έξω από τα δαχτυλίδια τους.

Ωστόσο, θα χρειαζόταν μια έναρξη άλματος δεδομένου ότι δεν είναι βαρυτικά δυνατό για τα μικρά σωματίδια να ενώνονται μέσα τα δαχτυλίδια.

Ως εκ τούτου, κάθε φεγγάρι θα έχουν ξεκινήσει με ένα τεράστιο πυρήνα που ήταν απομείνει από τις αρχικές συγκρούσεις που προκάλεσαν τα δαχτυλίδια.

Carolyn Porco από τον ΕΟΔ, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για αυτά τα φεγγάρια θα μπορούσε να έχει φτάσει στο μέγεθος που είναι τώρα, στο περιβάλλον του δακτυλίου, όπως ξέρουμε τώρα ότι είναι, ήταν να ξεκινήσετε με ένα τεράστιο πυρήνα στον οποίο τα μικρότερα, πιο πορώδη σωματίδια δαχτυλίδι θα μπορούσε εύκολα να δεσμεύονται ».

Με αυτή τη διαδικασία, ένα φεγγάρι θα αυξηθεί ακόμα κι αν είναι σχετικά κοντά στον Κρόνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα δαχτυλίδι-περιοχή φεγγάρι περίπου δύο έως τρεις φορές το μέγεθος του πυκνό πυρήνα του πάγου, που καλύπτεται με ένα παχύ κέλυφος του πορώδους, παγωμένα υλικά δαχτυλίδι.

Οι προσομοιώσεις που εκτελούνται στο Southwest Research Institute το 2010 δείχνουν ότι ο Κρόνος είχε αρχικά αρκετές μεγάλες Τιτάν μεγέθους φεγγάρια, το οποίο αυξήθηκε σε πλανήτη κατά την πρώιμη ιστορία της.

Atlas φεγγάρι

Cassini εικόνες διαστημικό σκάφος του φεγγαριού του Κρόνου Atlas (επάνω) και Pan

Το διαστημικό σκάφος Cassini έχει συλλάβει εικόνες από δορυφόρο του Κρόνου, Atlas (επάνω) και Pan, που ήταν πιθανόν σχηματίστηκε ταυτόχρονα με τα δαχτυλίδια

Δεδομένου ότι το τελικό έχασε δορυφορική πλησίασε τον Κρόνο, τη θέρμανση που προκαλείται από το λύγισμα του σχήματός του και τη βαρύτητα του πλανήτη θα προκαλέσει πάγου της να λιώσει και ροκ νεροχύτη για να το κέντρο του.

Πλανητικό παλιρροιακές δυνάμεις, καθώς διέσχισε την περιοχή του σημερινού δακτυλίου Β θα πρέπει στη συνέχεια αφαιρεθεί υλικό από τα εξωτερικά στρώματά του, δημιουργώντας την αρχική δαχτυλίδι πάγου.

Ο Δρ Ρόμπιν Canup από την SwRI Planetary Science Διεύθυνση στο Boulder, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: «Το νέο μοντέλο προτείνει ότι οι δακτύλιοι είναι αρχέγονη, που σχηματίζεται από τα ίδια τα γεγονότα που άφησε τον Τιτάνα ως ο μοναδικός μεγάλος δορυφόρος του Κρόνου,.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι τα δαχτυλίδια του Κρόνου και φεγγάρια εσωτερικό έως και Τηθύος μοιράζονται ένα συνδυασμό προέλευσής τους και τα τελευταία υπολείμματα ενός χαμένου δορυφορικού σύντροφος για τον Τιτάνα."

Αλλά πώς στη συνέχεια να εξηγήσει την περίεργη κορυφογραμμές που δίνουν Pan και Atlas μοναδικά σχήματα τους;

Η απάντηση, οι επιστήμονες υποπτεύονται, βρίσκεται σε δίσκους προσαύξησης, που θεωρείται σε όλες τις κλίμακες του σύμπαντος από πλανητικών δακτυλίων στους γαλαξίες. Ουσιαστικά, όπως ο δίσκος γυρίζει, οι δυνάμεις προκαλούν τα άκρα της δομής για να ισιώσει έξω και ένα εξόγκωμα για να διαμορφώσει προς το κέντρο.

«Προσομοιώσεις σε υπολογιστή δείχνουν ότι οι κορυφογραμμές πρέπει να έχει απορροφήσει γρήγορα όταν δαχτυλίδια του Κρόνου ήταν λεπτή, σχηματίζοντας μικρούς δίσκους συσσώρευσης γύρω από το equators του Πάνα και Atlas," δήλωσε ο Sebastien Charnoz, από το Πανεπιστήμιο Paris-Diderot στη Γαλλία.


http://oeaforum.n4.nabble.com./Saturns-UFO-moons-td4275242.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Next previous home

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More